Cronici

Mihai Ivașcu: „Îmi doresc ca poezia mea să fie imersivă pentru cititor”

Interviu de Dana Pătrănoiu în www.poeticstand.com

„Despre poezia recent prinsă în volumul de debut pe cer jetoane, Nora Iuga spunea că «va produce la intrarea în scenă ori o tăcere mormântală, ori un concert de fluierături».

Și tot poeta Nora Iuga, cea care l-a descoperit, cu entuziasm, pe foarte tânărul Mihai Ivașcu, adăuga: «Nu încercați să înțelegeți ceva cînd și dacă citiți poezia lui (…). Fiecare aveți libertatea să vă înțelegeți în el, acel voi pe care voi înșivă nu-l înțelegeți în voi…».

Mai multe despre poemele incluse în pe cer jetoane și despre autorul lor, în dialogul ce urmează:…”

Mihai Ivașcu, poet: „Aș vrea ca aerul pe care-l voi respira aici în următorii 10-15-20 de ani să nu mai miroasă nici a abrutizare, nici a neputință”

Interviu de Andrei Crăciun în www.viitorulromaniei.ro

„Tânărul Ivașcu a debutat acum două luni la Casa de Pariuri Literare cu volumul pe cer jetoane. Cândva, cunoscându-l, Nora Iuga i-a dat o dedicație: «Lui Mihai, care va ajunge poet». Fiind la curent cu debutul său, Nora Iuga i-a mai dat o dedicație, pe o altă carte: «Lui Mihai, căruia i-am prezis că va ajunge poet și a ajuns.»”

Mihai Ivașcu: „Scriu ce gândesc și am grijă la sonor”

Interviu de Dana Pătrănoiu în www.mansardaliterara.com

„Dana Pătrănoiu: Au trecut doi ani de la debutul tău, pe cer jetoane. De curând, te-am ascultat la Institutul Blecher cu un nou grupaj de poeme. Simți că s-ar fi schimbat ceva în relația ta cu poezia, cu actul poetic? Și, dintr-o altă perspectivă, voluntară, ai încercat/ încerci (și) alte experimente stilistice, aduci în poezie și alte puncte de interes tematic, îți creezi o altă «rutină» a scrisului?”

Apariții în media